Peter Schoenaerts

----    t h e a t e r m a k e r  -  t a a l e x p e r t  -  j o u r n a l i s t    ----

Video's

Hieronder kunt u enkele YouTube-video's bekijken: fragmenten uit tv-, video- en theaterproducties waar ik bij betrokken was. De recentste staan bovenaan.Reportage die regionale zender RINGtv uitzond (20/3/19) over het toneelstuk 'Romeo en Julia' van Theater van A tot Z, waarvoor ik de tekst schreef.Sinds 1996 leerden meer dan 100.000 mensen Nederlands met de lesmethode 'Vanzelfsprekend'. Zowel de boeken als de video- en audiomaterialen werden in 2018 volledig vernieuwd. In de allereerste editie speelde ik de Italiaan Paolo Sanseverino. Nu ben ik naast één van de auteurs ook de presentator van het videogedeelte.Reportage uit het VRT-journaal over de comedyproductie 'Lachland' (2016-2018), die ik maakte met Lennaert Maes, Latif Ait en Els Vertongen.

Meer info op www.theateraz.be.


Trailer van 'Hotel Hallo' (2015-2017), een productie rond diversiteit die ik schreef en regisseerde, voor kinderen van de basisschool.

Meer info op www.theateraz.be.


Videoclip bij de theaterproductie 'Gelukkig zijn' (2015-2016), die ik regisseerde, en waarin 12 anderstaligen Vlaamse klassiekers zingen.

Meer info op www.fast-forward.be.


Trailer van 'Dossier: Ronald Akkerman' (2010-2015), met Antje De Boeck.

Meer info op www.dossierronald.be.


Muziekclipje bij 'Anders nog iets?' (2011-2015), jubileumvoorstelling n.a.v. tien jaar theater voor anderstaligen, met Andrea Croonenberghs.

Meer info op www.fast-forward.be.


Trailer van 'Liaisons dangereuses' (2014), een literair steekspel met Antje De Boeck.

Meer info op www.liaisons-dangereuses.be.


Reportage over 'Als ik jou', een poëzieproductie voor tieners en volwassenen (2009-2016).

Meer info op www.fast-forward.be.


Reportage over 'HiHa!' (2009-2016), theatervoorstelling voor (anderstalige) kinderen van de basisschool, met Sara Pieters (regie: Bob Selderslaghs).

Meer info op www.fast-forward.be.


Interview met live-optreden 'Frans liedje' op regionale zender TV-Oost, n.a.v. theatervoorstelling 'Anders nog iets?' (2011), met Andrea Croonenberghs.

Meer info op www.fast-forward.be.


Reportage over 'Jorrie en Snorrie' (2011), theatervoorstelling voor (anderstalige) kinderen van de basisschool (naar het boek van Annie M.G. Schmidt), met Sara Pieters.

Meer info op www.fast-forward.be.


Franstalige kortfilm 'Mal de Mère' (2010) over een jongetje van wie de ouders aan het scheiden zijn. Met o.a. de bekende Franstalige actrice Marion Quoilin.

Meer info op www.loupiote.be.


Reportage over 'En ik dan?' (2008), theatervoorstelling voor anderstaligen, naar het toneelstuk van Annie M.G. Schmidt, met o.a. Sien Diels en Gerd de Ley (regie: Bob Selderslaghs).

Meer info op www.fast-forward.be.


Fragment uit 'Niet Vanzelfsprekend' (2003), een multimediale leergang Nederlands voor anderstaligen, met o.a. Mieke Laureys, Fons Fraeters en Sien Diels.

Meer info op www.acco.be.


Fragmentjes uit 'Veel geluk, professor' (2001), een tv-reeks op VTM naar het boek van Aster Berkhof, met o.a. Robert de la Haye, Werner De Smedt en Chris Lomme.


Fragmentjes uit 'Vanzelfsprekend' (1996/2009), een multimediale basisleergang Nederlands voor anderstaligen, met o.a. Fons Fraeters en Annie Van Avermaet.

Meer info op www.acco.be.


Eerste camera-ervaring: hoofdrol in de VT4-soap 'Vennebos' en enkele commercials voor NBC Europe. (1997)